Bokita Trainingen

Zelfverdediging en Weerbaarheid

Ervaringen van cursisten

“Een cursus zelfverdediging en weerbaarheid moet ‘iedere meid van deze tijd’ toch hebben gedaan. Je bent single, woont in een stad en gaat regelmatig uit op de raarste tijdstippen. Niet verkeerd om dan te weten wat je moet doen als er iets mis gaat. Met deze praktische instelling begon ik dan ook aan de cursus. Gaandeweg leer je niet alleen fysieke technieken waar je praktisch mee vooruit kan maar ook je houding, stemgebruik en zelfvertrouwen te verbeteren en te gebruiken. Wat een paar simpele oefeningen met houding al kunnen doen voor zelfvertrouwen was voor mij een echte ‘eye opener’. Wat dat betreft is deze cursus niet alleen handig voor de dronken belager in de kroeg of de handtastelijke familievriend op verjaardagen. Het is in het dagelijks leven heel praktisch toepasbaar om zo je zelfvertrouwen in onbekende situaties te vergroten. Daarnaast geeft het aanleren en oefenen van de fysieke technieken natuurlijk ook gewoon een kick!”  Vivianne (22 jaar)

“Bokita Training was a valuable experience for me: first, I learned and practiced useful techniques for safety and self-defense in the context of a pleasant group; second, I found the symbolism behind the ‘rock and water’ greeting both beautiful and helpful; and finally, I received information on the Dutch law related to self-defense and gained insights into culturally appropriate behavior. The training helped me feel safer, stronger, and confident in my ability to defend myself. I recommend it highly.” Cynthia (31 jaar)

 "Allereerst vond ik de sfeer heel prettig, daar zorgde Antoinette al in het begin voor. Het voelde gelijk al vertrouwd en niet ongemakkelijk. Doordat het een kleine groep vrouwen is, krijg je genoeg aandacht van Antoinette en verbetert ze je ook als je iets niet goed doet. Met veel plezier ging ik elke keer weer naar de les, waar de nodige humor ook aan te pas kwam. De cursus is veelzijdig. Aan de ene kant leer je de nodige technieken om jezelf te kunnen verdedigen als je aangevallen/lastiggevallen wordt bijvoorbeeld op straat of in de kroeg. Technieken, zoals stemgebruik of trappen. Dit heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven, omdat ik nu de tools heb om mezelf te verdedigen. Aan de andere kant heeft de cursus ook een psychologisch aspect. Je kunt niet alleen kracht bereiken met je spieren, maar ook met je energie die je van binnen hebt. Daar deden we ook een oefening mee, je leert je binnenste kracht/energie kennen van jezelf en dat vond ik bijzonder om mee te maken. Op het laatst gingen we een plankje doorslaan en het geeft ook zelfvertrouwen als je die doorgeslagen hebt. Kortom, je leert je eigen krachten beter kennen bij elke les weer. De cursus is een echte aanrader, ik kwam met een voldaan gevoel en een hoop energie steeds terug van elke les!" Mariëlle (23 jaar) 

Ik heb veel geleerd en denk dat alles wat we geoefend hebben heel nuttig is in allerlei situaties. Dus niet alleen bij bedreigende situaties. Dat er alleen dames waren, vrouwelijke begeleiding en dat alles mocht en niets hoefde waar je je niet prettig bij voelde, maakte dat er een ontspannen sfeer in de groep was. De technieken waren simpeler dan ik dacht, maar minstens zo effectief. Er was veel uitleg over aanverwante zaken. Vaak zaten er ook spelelementen in. Daar zou ik niet zo snel aangedacht hebben, maar dat maakte de cursus heel afwisselend.” Nicole (31 jaar)

“Na de training voelde ik me zelfverzekerd en dat is nog zo, tot op de dag van vandaag. Af en toe wil ik terug vallen in mijn oude patroon, maar nu pak ik dingen veel sneller op en durf meer zelf te ondernemen. Ik ben dus heel blij dat ik de training heb gedaan.”  Vanessa (34 jaar)

"J'ai suivi ce cours de zelf-defense pour apprendre des techniques mais j'ai appris beaucoup plus. Ma posture, mon regard sur les autres et sur le monde ont changé. Je me sens plus confiante car j'ai découvert une énergie en moi que je ne soupçonnais pas. Enfin j'ai appris des techniques simples et efficaces ainsi que d'excellents conseils sur la conduite à tenir dans différentes situations. Le tout dans une ambiance décontractée avec beaucoup d'humour. Antoinette est une vrai professionnelle qui sait de quoi elle parle. Elle guide ses élèves avec sérieux, respect et empathie. J'ai vraiment beaucoup aimé suivre ce cursus et je le recommande vivement." Céline (43 jaar)

“De lessen heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voel me meer zeker in onprettige situaties en heb ook minder angst ten opzichte van de persoon die mij lastig valt. Mocht ik weer aangevallen worden, dan heb ik tools in handen om mezelf te weren. Dat ik veel kracht in mijn armen heb, was mij daarvoor nooit opgevallen. Het is prettig om dit te ervaren.” Joke (62 jaar)