Bokita Trainingen

Zelfverdediging en Weerbaarheid

Meiden 13-16 jaar

Deze groep is speciaal voor meisjes die op een school voor voortgezet onderwijs zitten (VMBO, HAVO, VWO).

Meisjes in de puberteit zetten hun eerste stappen op het gebied van relaties aangaan. Daarbij is het vaak nog erg zoeken naar wat ze wel en niet willen. Meisjes vinden het soms moeilijk om Nee te zeggen tegen hun vriendje.

Ook gaan meiden van deze leeftijd steeds meer met vriendinnen op stap. Zij komen dan wel eens voor moeilijke situaties te staan, zoals wanneer ze lastiggevallen worden op straat of op de dansvloer, of wanneer ze bijvoorbeeld langs een groep dronken jongeren moeten.

In een basiscursus Weerbaarheid en Zelfverdediging leer je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen te blijven staan in lastige, bedreigende en gevaarlijke situaties.

De cursus bestaat uit een combinatie van fysieke en mentale werkvormen. Oefeningen met ademhaling, stemgebruik, stevig staan, houding en uitstraling helpen je om je weerbaarheid te vergroten. En natuurlijk leer je ook effectieve technieken om los te komen uit allerlei grepen en om jezelf daadwerkelijk te kunnen verdedigen als dat nodig is.

Je oefent om je grenzen te stellen en je gaat je eigen kracht ervaren. Je bent sterker dan je denkt!

Verder wordt er in de meidengroep ook gepraat, over grenzen: wat vind je wel en niet goed, hoe zou je reageren als... etc. Ook het onderwerp Loverboys komt aan de orde.