Bokita Trainingen

Zelfverdediging en Weerbaarheid

Zelfverdediging en weerbaarheid voor vrouwen (18-55 jaar)

In een basistraining Weerbaarheid en Zelfverdediging leer je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen te blijven staan in vervelende, lastige, bedreigende en/of gevaarlijke situaties. Het beoogde eindresultaat is: sterk van buiten (bv. door het kunnen toepassen van zelfverdedigingstechnieken en bevrijdingen) en sterk van binnen (bv. door in staat te zijn om je grenzen te stellen en door je eigen kracht te hebben ervaren).

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit een combinatie van fysieke en mentale werkvormen. Je krijgt informatie, maar je gaat ook zelf aan de slag: zo oefen je bijvoorbeeld om je grenzen te stellen en je eigen kracht te ervaren. Oefeningen met ademhaling, stemgebruik, stevig staan, houding en uitstraling helpen je om je weerbaarheid te vergroten. En natuurlijk leer je ook effectieve technieken om los te komen uit allerlei grepen en om jezelf daadwerkelijk te kunnen verdedigen als dat nodig is. Tot slot komen ook de wettelijke kaders aan bod: wat houdt 'noodweer' precies in, en wat mag je in Nederland wel en niet doen of meenemen om jezelf te (kunnen) verdedigen?

In 10 lessen van anderhalf uur leer je voldoende om je zelfverzekerder te voelen en je effectief te kunnen verweren!

 

 

"Hoewel het doorslaan van een plankje een hoogtepunt van de cursus was, vond ik het feit dat weerbaarheid meer en meer in mijn systeem kwam en daarmee ook in mijn lichaam, nog veel belangrijker. Als ik nu 's avonds over straat loop denk ik niet meer: 'Ik hoop maar dat er niets gebeurt', maar: 'Als er wat gebeurt, heb ik tools in handen om mij te verweren.' Het bereiken van die 'change of mind' is voor mij het doel van de cursus geweest en dat doel heb ik ook bereikt. Ik kan je aanraden deze cursus te volgen. Om je weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten en niet in de laatste plaats omdat Antoinette de cursus op een prettige manier geeft en er ook zeker ruimte is voor humor."  Yvonne (35 jaar)