Bokita Trainingen

Zelfverdediging en Weerbaarheid

Wie zijn wij?

Bokita Trainingen is opgezet in 2008 door Antoinette Bollen. Zij is hoofdtrainer en tevens het aanspreekpunt voor externe contacten. Bokita Trainingen werkt met een netwerk van erkende collega-docenten op het gebied van weerbaarheid, zelfverdediging en gevaarsbeheersing.

Naast haar werk als trainer bij Bokita Trainingen heeft Antoinette zich vanaf 1990 geschoold in verschillende martial arts: karate, aikido en modern arnis.

Behaalde opleidingen/certificaten:

  • doctoraalstudie Klinische Psychologie bij de Universiteit Leiden
  • docent Weerbaarheid bij Movisie
  • docent Gevaarsbeheersing bij CIOS Sittard
  • trainer Rots en Water bij het Gadaku Instituut
  • trainer Omgaan met Faalangst bij Rigardus
  • jaarlijkse bijscholingen

 

Bokita Trainingen stelt zich ten doel kwalitatief goede trainingen en projecten te verzorgen op het gebied van weerbaarheid, zelfverdediging en gevaarsbeheersing. Hierbij staat maatwerk centraal; in overleg wordt de inhoud en vormgeving van de training of workshop bepaald. Mocht Bokita Trainingen niet datgene bieden dat u zoekt, melden wij u dat en eventueel adviseren wij u over andere mogelijkheden.

De trainingen bevatten zowel mentale als fysieke componenten, en deze twee componenten worden geïntegreerd aangeboden. Juist het samengaan van beide invalshoeken biedt een meerwaarde.

Kennis uit de sociale wetenschappen en de rechtsgeleerdheid worden benut in de trainingen. We maken gebruik van kennis over non-verbale en verbale communicatie, maar oefenen ook daadwerkelijk met houding en uitstraling of met gesprekstechnieken. We trainen zelfverdedigingstechnieken, maar staan ook stil bij de wetgeving daaromtrent.